Etras Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Kalkanlar – Savaş aletleri – Harpte kullanılan savaş aletleri – Türsler Cümle içinde kullanımı: “Eski tarihlerden kalma etras ve diğer eserler yarından itibaren halka sergilenmeye başlanacak.”
Etrâk Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Türkler – Türk soyundan gelen halk – Türk soyundan gelen lehçelerini konuşan soy Cümle içinde kullanımı: “Asya’nın en büyük ve meşhur milletlerinden biri olan etrâk şanslı bir tarihe sahiptir.”
Etrah Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Keder ve kaygı verenler – Sıkıntılar – Tasalar – Izdırablar – Elemler – Gamlar – Üzüntüler – Acılar – Bulantılar – Can sıkıntıları Cümle içinde kullanımı: “Kalbimizi sızlatan etrah çocukluğumuzun hazin kalan hatıralarından geliyor.”
Etraf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Yanlar – Taraflar – Kol ve bacaklar – Çevre – Dolay – Kanat – Bir şeyin yakını Cümle içinde kullanımı: “Sanki etrafımı düşmanlar sarmışta ben ıssız bir adada mahsur kalmış gibiyim.”
Etrab Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Aynı yaşta olan – Yaşıt kimseler – Akranlar – Yaşıtlar Cümle içinde kullanımı: “Mektepte etrab olan çocukları bir araya getirip ön sıralara oturttuk.”
Etka Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Günahtan çok korkan – Günahtan çekinen – Günah işlemeyen Cümle içinde kullanımı: “Hacı dedemiz hayatı boyunca etka, elini harama sürmeyen biriydi.”
Etıbbâ Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Hekimler – Tabipler – Doktorlar – Bilge kişiler Cümle içinde kullanımı: “Etıbbâ insan sağlığını daha iyi hale getirmek için şifa arayan kimselerdir.”
Etfâl Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Çocuklar – Evlatlar – Uşaklar Cümle içinde kullanımı: “Uzun yıllar önce etfâl küçük yetişkinler olarak anılırdı.”
Etem Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Noksansız – Çok mükemmel – Kusursuz – Mükemmel – Eksiksiz – Kusuru olmayan Cümle içinde kullanımı: “Etem bey karanlık günlerin ardından ailesiyle birlikte başka bir şehre taşınma kararı aldı.”
Etbak Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Katlar – Katmanlar – Tabakalar – Yemek tepsileri – Sahanlar Cümle içinde kullanımı: ” Kalın etbak arasında kalan zarlar bitkinin yaşamasını sağlıyor.”