Etem Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Noksansız – Çok mükemmel – Kusursuz – Mükemmel – Eksiksiz – Kusuru olmayan Cümle içinde kullanımı: “Etem bey karanlık günlerin ardından ailesiyle birlikte başka bir şehre taşınma kararı aldı.”
Eşem Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Çok uğursuz – Pek şom – En uğursuzlar Cümle içinde kullanımı: “Allah’ın taktiri bu belki de şimdi eşem olan yarın hayırlısı çıkar.”
Eşâim Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Pek uğursuz kimseler – Ağzı şom insanlar – En uğursuz kimseler Cümle içinde kullanımı: “Eşâim adamların dediklerine inanıp da kendini boşa kandırma.”
Esselâm Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-cümle – Selam ve esenlik sözü Cümle içinde kullanımı: “Esselâm ile başlayıp doğru sözün gereğini yerine getirmenizi rica ederim.”
Esrem Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Dişleri dökülmüş – Kırık dişli – Dişleri kırılmış kimse Cümle içinde kullanımı: “Kavgada çıkan arbede sonrası bir avuç kişinin esrem olduğunu öğrendik.”
Eslem Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Pek güvenilir – Çok sağlam – Güvenilir – Sağlam – En salim – Dayanıklı – Yıkılmaz Cümle içinde kullanımı: “İçlerindeki kıvanç ve eslem duygularla hareket ettiklerini görebilirsiniz.”
Eskam Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Hastalıklar – İlletler – Dertler – Sayrılıklar – Marazlar Cümle içinde kullanımı: “Eskam bir kez yakayı kaptı mı gidesiye kadar illallah çektirir.”
Esîm Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Suçlu – Kabahatli – Cürüm – Yalancı – Mücrim – Cürüm işlemiş kimse Cümle içinde kullanımı: “Dilerim kalbinin bir köşesinde esîm hissetmeksizin yaşamaya devam edebiliyorsundur.”
Eshâm Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Sehimler – Paylar – İrat hisseleri – Üçüncü Sultan Mustafa zamanında çıkarılan borç senetleri – Oklar – Düşergeler – Bölümler Cümle içinde kullanımı: “Babadan kalma eshâmları ödemediği sürece boğazı dardan kurtulmayacak.”
Esâtim Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Şef – Lider – Orta – Önder – Yetki ve sorumluluğu olan – Yöneten kimse Cümle içinde kullanımı: “Bölgede en sözü geçen esâtim kendisi olup akıl veren kişidir.”