Etras Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Kalkanlar – Savaş aletleri – Harpte kullanılan savaş aletleri – Türsler Cümle içinde kullanımı: “Eski tarihlerden kalma etras ve diğer eserler yarından itibaren halka sergilenmeye başlanacak.”
Etrâk Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Türkler – Türk soyundan gelen halk – Türk soyundan gelen lehçelerini konuşan soy Cümle içinde kullanımı: “Asya’nın en büyük ve meşhur milletlerinden biri olan etrâk şanslı bir tarihe sahiptir.”
Etrah Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Keder ve kaygı verenler – Sıkıntılar – Tasalar – Izdırablar – Elemler – Gamlar – Üzüntüler – Acılar – Bulantılar – Can sıkıntıları Cümle içinde kullanımı: “Kalbimizi sızlatan etrah çocukluğumuzun hazin kalan hatıralarından geliyor.”
Etraflıca Nedir? Kelime Kökeni: Zarf – Oldukça tafsilatlı – Hayli mufassal – Etraflı – Ayrıntılı olarak – Derinlemesine – Kapsayıcı Cümle içinde kullanımı: “Fevri davranıp sonradan üzülmek yerine etraflıca düşünüp hareket ediniz.”
Etraflı Nedir? Kelime Kökeni: Sıfat – Ayrıntılı – Tafsilatlı – Arkalı – Arkası kuvvetli – Eksiksiz – Kapsayıcı Cümle içinde kullanımı: “Etraflıca düşününce fark ettim ki yanılgılarımın sebebi sadece inanmak istememden kaynaklıymış.”
Etraf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Yanlar – Taraflar – Kol ve bacaklar – Çevre – Dolay – Kanat – Bir şeyin yakını Cümle içinde kullanımı: “Sanki etrafımı düşmanlar sarmışta ben ıssız bir adada mahsur kalmış gibiyim.”
Etrab Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Aynı yaşta olan – Yaşıt kimseler – Akranlar – Yaşıtlar Cümle içinde kullanımı: “Mektepte etrab olan çocukları bir araya getirip ön sıralara oturttuk.”
Etmek Nedir? – Tutmak – Varmak – Elde etmek – İşlemek – Eylemek – Yapmak – Kılmak – Fiile getirmek – İmal etmek – Bulmak – Erişmek Cümle içinde kullanımı: “İnsan ne ederse kendine ediyor, kuş misali uçtum sanıyor ancak kendine ahir dünya içinde eziyet etmekten geri kalmıyor.”
Etka Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Günahtan çok korkan – Günahtan çekinen – Günah işlemeyen Cümle içinde kullanımı: “Hacı dedemiz hayatı boyunca etka, elini harama sürmeyen biriydi.”
Etıbbâ Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Hekimler – Tabipler – Doktorlar – Bilge kişiler Cümle içinde kullanımı: “Etıbbâ insan sağlığını daha iyi hale getirmek için şifa arayan kimselerdir.”