Errac Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Yalancı – Müzevir – Sahtekar – Fesatçı – Yalancı adam – Düzmeci – Sahte işler yapan Cümle içinde kullanımı: “İnsanoğlunun errac olanı hiç bir yerde kabul görmez.”
Ensâc Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Dokular – Nesicler – Hücreler topluğu Cümle içinde kullanımı: “Tıp alemi ensâc ve organların hikmetini her geçen gün daha fazla anlıyor.”
Enmûzec Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Misal – Örnek – Numune – Model – İdea – Gösterilen şey Cümle içinde kullanımı: “Enmûzec olarak sunulan ürünlere şöyle bir göz atın.”
Emvâc Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Dalgalar – Denizin dalgaları Cümle içinde kullanımı: “Mavi emvâc üzerinde sahipsiz bir sandal gibi kendini oradan oraya atıp duruyor.
Ehvec Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Uzun boylu ve ahmak olan – Muhtaç – Çok muhtaç – Pek fakir Cümle içinde kullanımı: “Aralarındaki ehvec olanı bir güzel karnını doyurup üstüne kıyafetler aldı.”
Ehac Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Çok katı – Çok sert – Pek sert – Çok kuvvetli Cümle içinde kullanımı: “Dikenin ehac olmasına aldırma önemli olan gülün kokusuna erişmektir.”
Efvâc Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul – Bölükler – Kısımlar – Gruplar – Takımlar – Parçalar – Hizipler Cümle içinde kullanımı: “Söz konusu efvâc değerli eşyalarla donatılacaktır.”
Efsürde-mizâc Nedir? Kelime Kökeni: Farsça-efsürde+Arapça-mizâc – Soğuk mizaçlı – Donuk tavırlı – Soğukkanlı – Kanı soğuk – Mizacı soğuk – Serinkanlı Cümle içinde kullanımı: “Efsürde-mizâc biri olmak lazım hemen telaşa vermeyin.”
Efrenc Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Frenkler – Avrupalılar – Fransızlar Cümle içinde kullanımı: “Ortaçağdan bu yana Charlemagne hükmü altındaki toplumlara Efrenc denilmiştir.”
Ebrüc Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Burçlar – Zodyak üzerindeki on iki takım yıldızı Cümle içinde kullanımı: “Gezegenlerin ebrüc üzerindeki etkilerini merak ediyorum.”