Gözün bozuk olup olmadığını nasıl anlarız? 1

Gözün bozuk olup olmadığını nasıl anlarız?

Gözlerinizi kontrol etmek için bazı basit testler yapabilirsiniz. Ancak, göz sağlığınızı tam olarak değerlendirmek için bir göz doktoruna gitmeniz en iyi seçenektir. İşte göz sağlığınızı kontrol etmek için bazı basit testler:

  1. Açık Göz Testi: İyi bir ışık altında bir aynaya bakarak gözlerinizi inceleyin. Gözlerinizin beyaz kısımlarında (sklera) herhangi bir sararma, kızarıklık veya diğer anormal durumlar var mı kontrol edin.
  2. Görme Testi: Bir uzakta bulunan yazıyı okuyun. Okurken, yazı net ve net mi? Harfleri veya kelimeleri bulanık veya bulanık mı görüyorsunuz?
  3. Renk Algısı Testi: Renk körlüğünüzü kontrol etmek için bir renk tablosuna bakın ve renkleri tanıyın.
  4. Yanıp Sönme Testi: Gözlerinizde herhangi bir ağrı, kaşıntı veya yanma hissi var mı? Gözlerinizde aşırı göz yaşı, kızarıklık veya yanma hissi varsa, bir göz doktoruna danışın.
  5. Göz Taraması: Gözlerinizi kapatın ve kapalıyken göz kapaklarınızı hafifçe bastırın. Göz kapaklarınızı açtığınızda gözlerinizdeki sisli görme veya bulanıklık kayboluyor mu?

Ancak, bu testlerin tamamı bir göz doktorunun sağlayabileceği detaylı bir göz muayenesi ve testlerle desteklenmelidir. Göz sağlığınızı düzenli olarak kontrol ettirmek önemlidir çünkü bazı göz hastalıkları başlangıçta semptomlara neden olmayabilir ve erken teşhis edilmezse ilerleyebilir.