Yeni Karamürsel mağazalarının sahibi kim? 1

Yeni Karamürsel mağazalarının sahibi kim?

Yeni Karamürsel mağazalarının, yani YKM’nin kurucusu Nuri Güven’in kızı Gülay Tan tarafından yönetildiği belirtilmiştir. Ancak, 2012 yılında Boyner Holding, YKM’nin %63 hissesini satın almış ve ardından kalan hisseleri de alarak YKM’nin tamamına sahip olmuştur. Boyner Holding’in sahipleri ise Boyner Ailesi ve Katarlı Mayhoola for Investments LLC yatırım şirketidir. Boyner Grubu’nun sahibi işadamı Cem Boyner olarak bilinmektedir​.

Yeni Karamürsel Mağazaları ne oldu?

Yeni Karamürsel Mağazaları (YKM), 2012 yılında büyük bir değişiklik yaşamıştır. O yıl Boyner Holding, YKM’nin %63 hissesini satın aldı ve daha sonra kalan hisseleri de satın alarak YKM’nin tamamına sahip oldu. Bu satın alma ile YKM, Boyner Grubu’nun bir parçası haline geldi ve marka olarak Boyner YKM adı altında faaliyet göstermeye devam etti. YKM’nin satışı 290 milyon Türk Lirası’na gerçekleştirildi ve böylece Boyner, şirket ve marka olarak YKM’nin tamamına sahip oldu​.

YKM neden kapandı?

YKM mağazaları, Boyner Büyük Mağazacılık’ın bir parçası olarak, COVID-19 salgını sırasında toplumsal sorumluluk ve salgını yavaşlatma çabaları kapsamında kapatılmıştır. 2014 yılında Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş., YKM A.Ş. ve YKM Pazarlama A.Ş. birleşerek tek bir tüzel kişilik altında toplandı. Bu birleşme sonrasında, pandemi sırasında Boyner ve YKM mağazalarının tamamı kapatıldı​.